Etusivu » Konsultointi » Scope Manager konsultointi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pekka Forselius, Scope Manager

Scope Manager -konsultointi

Scope Managerit ovat kokeneita tietojärjestelmien ja projektinhallinnan ammattilaisia, joiden tehtävänä on auttaa tietojärjestelmätyötä ostavia organisaatioita hankkeiden sisällön, kustannusten ja aikataulun kurissa pitämisessä. Scope Managerit toimivat yleensä asiakkaan palkkaamana puolueettomana asiantuntijana tietojärjestelmäprojektien laajuuden hallinnassa ja edistymisen seurannassa.

Scope Manager konsultti kannattaa ottaa hankkeeseen mukaan hyvin aikaisessa vaiheessa, ensimmäisten määritysten hahmotteluvaiheessa, joka tapauksessa

hyvissä ajoin ennen kehittäjätiimin mukaan ottamista. Jos kehittämistyö on tarkoitus ulkoistaa, voi Scope Manager auttaa ostajaa kilpailutuksen valmistelussa ja toimittajaehdokkaiden arvioinnissa. Scope Management tarkoittaa suomeksi ”laajuuden hallintaa” ja Scope Managerin tehtävänä onkin osallistua tietojärjestelmän laajuuden arviointiin alustavista määrittelyistä alkaen, järjestelmän käyttöönottoon ja hankkeen jälkiarviointiin asti. Laajuuden hallinta perustuu mm. toimintopisteiden mittamiseen ja ohjelmistotuotteen laatustandardeihin sekä Experience(R) Service kokemustietokantojen hyöyntämiseen.

Scope manager arvioi alustavien määrittelyasiakirjojen kypsyyden ja kattavuuden, ja siten tarvittaessa parantaa alustavien määrittelyjen laatua. Scope Manager osallistuu tietojärjestelmien laadun- ja laajuuden hallintaan. Tietojärjestelmän valmistelu -vaiheessa Scope Managerin tehtävänä on alustavien vaatimusmääritysten katselmointi ja kommentointi, kunkin osajärjestelmän toimintopisteanalyysi ja toimintoluetteloiden laatiminen.

Scope Manager -konsultointi tuottaa säästöä laadun parantumisena ja hintatietoisuuden nousuna koko hankkeessa ja on keskeinen keino kustannusten hallinnassa. Scope Manager -konsultointi tukee tietojärjestelmäprojekteja pysymään tavoitteessa.

Työtapoina ovat kokoukset ja itsenäinen työskentely erikseen sovittavalla tavalla. Scope Manager tuottaa asiakkaalle sovitut raportit ja dokumentit.

Scope Manager toimii hanke- tai projektipäällikön apuna korkeintaan muutaman päivän kuukaudessa. Hän on ulkopuolinen, riippumaton laajuudenhallinnan asiantuntija, joka pystyy ottamaan huomioon sekä tilaaja- että toimittajapuolen intressit.

4SUM Partners Oy:n tarjoamat Scope Managerit ovat suorittaneet sertifiointiin johtavan koulutuksen ja soveltaneet menetelmiä myös käytännössä.

Jos haluat lisää tietoa tai vaikka tarjouksen konsultoinnista, ota yhteyttä.